Glöm inte bort taket!

Jag som många andra skiter i att taket är en stordel av rummet. Vi målar våra tak i vitt och sedan konsentrerar vi oss på att utsmycka våra golv och tak. Men taket är också en stordel av rummet. Jag kan tycka att den är minst lika viktig som väggarna. Smycka ut ditt tak genom att betala en konsnär att göra en stort konsverk i taket. Speciellt i sovrummen skulle detta passa perfekt. Därför att där har du din säng och du tillbringar många timmar av att blicka din blick upp i taket när du ligger i din säng. Så tänk på det de är en viktig del också!



Tänk dig att ha en målning som denna i taket ;).

Det var allt för idag
puss o kram


Ta åt dig äran!

Hej på er! Idag har jag suttit och fixat med de här vackra prylarna. Det tips jag kan ge er, släng aldrig era gamla smycken som ni inte brukar använda längre. Klipp av bandet och pärlorna kan användas på nytt. Det är det jag gjort med armanden och ringarna nedan. Pärlorna kommer från olika gamla armband,halsband och örhängen. Nu kanske ni tänker ''men hallå då är det inte jag som gjort dem utan har härmat någon annans ide'' Men då tänker ni fel ni har faktiskt kommit på iden själv eftersom att ni designar den. Så ta åt er äran!











Dessa har jag gjort idag och var dagens tips. Puss o kram


Dagens underbara armband

Hej hej hej hej hej hej hej hej

Idag är jag konstigt nog pigg och glad det brukar jag inte så ofta vara nu för tiden faktiskt. Kanske är det för att jag är så taggad inför nästa helg när jag får vara en ledare inför min underbara konfermationsgrupp. Det ska bli så himla spännande och kul och få träffa alla. Aja nog om det jag ska inte tråka ut er med mitt liv ;) hahha

igår hade jag tråkigt medans jag tittade på idol så då tog jag fram mina små fina askar med pärlor och gjorde mig helt enkel ett snyggt armand som jag hade på mig idag på skolan.





Det var allt för idag. (Ni får såklart härma. Det är de jag är till för, att insperera er att göra likadant.)

Puss o kram


Något jag har gjort:

Hej på er kära vänner!

Idag tänkte jag dela med mig av något som jag gjort själv. Jag var less på alla mina ringar som ligger utspridda överallt så jag ville göra något där jag kunde samla i alla fall några av mina ringar på.

Det jag använda var vanlig blålera. Som jag formade till en prinsseskrona. Det som är viktigt och tänka på när man använder blålera är att man måste jobba med den en stund för att den ska bli varm och mer hjälpsam. Sedan är det bra om man använder sig av lite vatten. Alltså att doppa sina fingrar i så att det är lättare att forma och få en fin yta.








Fick plats med en hel del ringar på denna ;)

Det var allt för mig idag
Puss på er!




Innan du funderar på att göra om...byt ut mattan!

Att skapa ett nytt rum behöver inte betyda att du måste göra om allt från grunden, när jag säger det menar jag målaväggar,golv,tak och byta ALLT. Utan det kan räcka med att byta ut mattan så kan du ha fått ett helt nytt rum. Att skapa en ny känsla av rummet innebära också att du inte behöver byta allt utan du kan bara byta tex gardinerna. 

Det är ju precis det man gör vid tex jul och påsk. Vi byter ut en gardin till gult eller rött och helt plötsligt har vi fått en helt ny känsla/stämning i rummet.

Så om ni är less på ert rum och vill göra om. Innan ni gör det.. fundera först ut vilken känsla ni vill få fram i rummet. sedan tänker ni ut på vilket sätt ni vill få fram den känsla.

Exempel.) (försök leva er in själv i bilden, eftersom att jag inte har någon bild att visa så försök förreställ er detta)
Ett rum består utav beigaväggar och en mörkbrun fondvägg, ljust parkettgolv och vitt tak. Just nu har du ingen speciell accentfärg. Du tycker nu att rummet känns ganska tråkigt och vill få in mer liv i rummet.
Det viktigaste nu är att få in rätt färg. Köp/skaffa en mata med en stark färg. Tex rosa eller grön.

 

På sängen ska du ha ett sjö av kuddar i olika storlekar och färger.



VÅGA. Det finns igentligen inge rätt eller fel, huvudsaken är att du trivs med det!

Genom att bara göra dessa två kommer du atomatiskt få ett helt nytt rum. Det är klart att man kan köpa till så mycket mer en bara dessa. Men de två räcker faktiskt för att du ska få en helt ny känsla. Önskar jag hade en bra bild på det här som jag kunde visa. Det är synd att jag är så dålig på att rita annaras hade jag ritat vad jag ser i mitt huvud och visat det för er.

Det var dagens tips nu måste jag försöka plugga lite.
Puss o kram


Här kommer bilderna



Här är bilden på mitt arrangemang. Fotona i rammarna är bokmärken. Sedan de små hjärtarna i hörnet på de främre ramarna har jag gjort av lera och sedan målat dem. Det står love och Calle på dem. Leran jag använde var vanlig blålera (;




Puss o kram


Bilder och dagens tips

Tänkte lägga in bilder nu på arrangemanget med änglabilderna men kom dock på att jag har glömt kameran hemma och jag är hos calle just nu. Kanske kan lägga in dem senare.

Måste bara säga att jag är så himmla förtjust i mörka trägolv. Det finns inget finnare. Speciellt nu när jag är inne mycket på rustik. Även fast att du inte kanske vi köra hel Rustik sitlen så kan mörka trägolv vara ett bra val. Eftersom att då får du också in den här varma/mysiga känslan. Mörkt trägolv är snyggt till ljusare möbler.



Bilden är tagen från (http://houseofphilia.blogspot.com)

Mörkt trägolv passar i alla rum skulle jag vilja säga. Det kanske är minde lämpligt att ha det i ett badrum men i alla andra rum passar det perfekt.

Det var allt för idag hoppas ni fått lite ideer.
Puss o kram


Resultatet så här långt..

Här har vi mitt konstverk, alltså dockhuset! Dock är det dålig kvalité på bilderna (mobilkamera). Den första bilden här nedan är från sovrummet. Valde att måla väggarna rosa för att det är lillasyster favorit färg. Jag målade allt förhand och jag kan säga att det var ganska så pillrigt.

 
Här är en bild på när jag fixat golvet och lagt in möblerna. De vita kuddarna som ni ser sticka fram har jag sytt till sängen. Även sytt till överkastet (y)




Här har vi en före bild på hur golvet såg ut i köket. Jag har även börjat på de svarta rutorna!



Efterbild. Så här blev resultatet av köksgolvet. Det som är kvar att göra här är att sätta in tapet. Måste bara köpa tapetklister.


Här har vi vardagsrummet (före)


(efter) Valde att måla en svart fond vägg. Resten av väggarna kommer bli vita tapeter.

(före) golvet i badrummet





(efter) golvet i badrummet. Väggarna ska också få någon tapet har dock inte bestämt vilken färg än.

Har målat om en hel del möbler och sytt lite andra kuddar till soffan. Det är ett ganska roligt projekt. Så för er som tycker om att pyssla/designa är det här en rolig grej man kan göra.

Det var allt för idag
puss o kram


Höst trend



Jag älskar den nya hösttrenden. Denna bild kommer från mios hemsida. På sidan om inspiration. Jag får verkligen bra inspertaion när jag tittar på den här bilden. Det ser så varmt och mysigt ut.

Ett bra exempel på en kändis som älskar rustik inredning är Maria Montasami.


I vanliga fall är jag mest förtjust i ljusa rum med enkla och snälla färger på väggarna. Men så här till hösten finns det väl egentligen ingen bättre stil än rustik. Eftersom att på hösten när det är lite små kallt och det regnar mycket. Tillbringar du stor del inomhus. Då vill man bara krypa ner i soffan i en stor gosigfilt. Den rostikastilen är väldig tacksam på den fronten, den ger värme!

Det var dagens tips, nu ska jag kila
puss o kram




Fina änglar

Har nu tittat bland mina gammla bokmärken och hittat fina änglar. Ramade in dessa, ett bokmärke per ram och la ett vitt foto papper bakom.Det blev riktigt bra. Fina änglar med vit bakrund. Sedan la jag vita ljus i samma grupp. Bild kommer senare på detta. Det var dagens tips.

Ha det så bra :D
puss o kram

Öva dina kunskaper

Jag har nu börjat med ett nytt projekt. Har din lillasyster ett dockhus eller ta ditt gamla och öva på. Just nu håller jag på att göra om mitt gamla dockhus. Som nu min lillasyster leker med. Den skulle behöva rustas upp eftersom att det är några år sedan jag lekte med det. Bilder på dockhuset kommer senare. Just nu har jag lektion så måste åter gå till det (men jag läntar hem så jag kan forsätta med huset)

puss o kram

Våga chansa

Jag tror eller snarare vet att vi människor ofta inte litar på vår egen förmoga. Så är det även när det handlar om inredning. Lita på er själva och våga chansa. Om du är osäker enda sättet att få reda på det är att värkställa!

Dagens tips: Rutig fondvägg. Hur snyggt är inte det? Om du har en röd-vit ruttig vägg kan du kombinera med en gräddrosa eller vitaväggar.


(bilden är tagen från hemmakanel.se)

Nu ska jag mysa framför Idol. Puss o kram <3

RSS 2.0