Livrädd

Det är fortfarande storm ute och våran båt kommer om två timmar. Jag är livrädd. Det kommer bli jätte jobbigt att åka båt. Det är ingen stor båt utan det är speedboat. Men jag vill inte stanna en dag till på den här ön jag håller på dö av tråkhet. Visst det är en fin ö men det räcker inte för mig längre vi har sätt fina platser i tre veckor nu börjar typ lessna på det. Nu ska vi till koh chang det ska bli hur underbart som helst jag och Ida njuter verkligen! Vi kan shoppa och handla när vi vill bara den känslan är underbar. Det enda minnet jag kommer ha av koh mak är oväder!!! Det negativa är att på nästa ställe har jag förmodligen inget internet. Så jag kanske inte skriver på några dar igen.






Jag hoppas jag överlever. Om någon försöker skriva till mig på facebook eller sms och ni får inget svar inom tre dagar vet ni att jag ligger på havetsbotten.
Puss o kram
//

Koh chang nästa

Har precis packat klar väskan för femte gången på den här semestern. Som sagt imorgon åker vi tillbaka till Koh chang men ny strand och nytt hotelle. Vi har dock bott på den där stranden förut. Det har inte gått båtar på tre dagar för att det har stormat för mycket. Så jag hoppas vi tar oss från den här ön imorgon. Men om man läser på vädret så står det att det ska vara bra väder imorgon.

Jag hoppas verkligen att vädret blir bättre igen. Vi har fått gått omkring och frysit i tre dagar. Vi har gått omkring med lång byxor och långtröja :O..


Bild på ofarliga maneter som det fanns på koh kood. En dag om året kom det här maneterna fram tydligen det var tusentals av dem en dag. Så vi ville inte bada i vattnet den dagen.

Men nu ska jag kolla på film
puss o kram

Tisdag 29 mars

Idag är det den 29 mars tisdag. Den 31 mars åker vi båt till koh chang igen. Men denna gång har vi bokat hotell på white sand beach. Så äntligen blir det lite mer liv och rörelser!


En bild på när jag och Astrid hade gymnastik i förr går.



Igår var vi ute med mopparna hela dagen. SÅ nu har vi verkligen gjort hela ön. Koh mak är inte stor men den är väldigt fin och mysig. En rolig sak igår vid middagen var att han beställde en rätt med räkor i någon sås men han fick en hel jätte stor fisk. Det är inte första gången dom gör fel i det här landet. Idag och igår blåser det extremt mycket. Men det ser ut som att det är soligt ute nu. Så vi kanske kan få sola lite idag. Vi har faktiskt inte solat jätte mycket på den här semestern för vi har haft ganska otur med vädret. Man är lite orolig över att man ska behöva komma hem vit :S...

Men nu ska jag försöka pressa lite. Skriver kanske mer sen lovar inget! Men kanske ;)
Puss o kram
///

En läskig hädelse på Koh kood

Hej hej hej!
SItter just nu ute och tittar på solnedgången. Som jag nästan gör varje kväll börjar faktiskt kännas ganska tjatit om inte annat tråkigt eftersom att jag inte får dela den mysiga stunden men den kille jag tycker bäst om!
Det vart inget bada för mig förut. Så jag har alltså inte badat eller solat på hela dagen. Vet inte varför kanske fortfarande är lite åksjuk sen båtresan. Hotellet är fint och STORT. Stranden är mysig och det bästa av allt är att jag har internet. Har kännt mig helt lost utan internet de här dagarna. Nu kan man i alla fall ha kontakt med vännerna där hemma det kunde jag inte alls förut.
Börjar få en hemsk hemlägntan. Det är bara två veckor kvar nu. Vi säger bara men för en normal svensk är det bara början på en semester. De här tre veckorna har gått ganska fort tycker jag. Men om man tänker på hur mycket man hunnit med så känns det ändå som att det kan ha gått tre veckor.


Bild från koh kood


Tarzan i djungeln


Det vi har hunnit med att göra de dagarna jag har varit utan internet är att vi har haft masviss med soldagar. Vi har riktgit latat oss framför havet i varsina solstolar. Vi har bott på en resort som heter The beach natural restort som ligger på Koh Kood. Där var vi även för tre årsen och våran käre gode vän sompong (vet inte hur han stavas) kände igen oss. Där har vi tillbringat åtta nätter med fantastiska människor. Det var bara nya servitriser som var precis lika snälla och söta som de som var där innan. När vi åkte idag stog de alla och vinkade av oss i pirren och kramade om oss väl. Vi saknar dem nästan redan. På Koh kood hade vi moppe äventyr!!! Första dagen när vi skulle upp och titta på ett gammalt träd hörde vi att det började mullran lite. Vi tänkte inte så mycket på det eftersom att vi var ganska vana med det. Men sedan kände vi en enda lite regn droppe och det var början på allt. Efter tre sekunder efter den första droppen kom det världens skur. Jag tror inte att det har regnat så mycket någonsin i sverige. Vi försökte åka i stört skuren för att hitta något ställe där vi kunde ta skydd. Vi fick ta skydd i en lite butik. Där satt vi och var rädda!!! Det oskade och blixtrade samtidigt och jag trodde vattnet skulle gå igenom taket!! Efter ett tag hörde vi hur blixten slog ned i elskåpet på huset. Vi skrek av fasa det var mörkt i butiken och började lukta bränt. Usch det var riktigt läskigt. Det började som tur var inte att brinna. Vi satt i butiken i över en timme. Vi lever i alla fall och det är ett gott tecken! :D Sedan resten av veckan har vi gjort masviss med små äventyr som jag inte tror är så intressant att läsa. Men vi har haft det bra och vi har verkligen kommit ner i varv.

Ska kolla färdigt på solnedgången!
puss o kram
//

Koh Mak och internet igen!

Äntligen! Nu kan jag dokumentera vad vi göra igen! Vi har precis satt våra fötter på en öh som heter Koh Mak. Vi bor på ett hotell som heter Koh mak resort. Verkligen passande namn ;). Det är super fint och vi har havsutsikt från huset. Jag är jättenöjd. Det har hänt masviss med saker under den här veckan som jag varit offline men skriver lite senare en snabb genomgång från veckan. Nu ska vi käka lunch och bada.
Hörs sedan
Puss o kram


Nu åker vi vidare

Om en halv timme står taxin utanför hotellet och väntar på att hämta upp oss. Sen ska vi åka båt till Koh kood. Båtturen tar 2 och en halv timme och det är en speed boat. Kul... Det blåser ganska mycket ute idag också vi får hoppas att vi inte blir allt för illa mående. Vet heller inte om jag kommer att ha något internet på Koh kood. Så om jag inte skriver eller om ni har svårt att få tag på mig så vet ni varför. Men vi får hoppas på det bästa att de har blivit lite uppgraderade sen sist. Nu ska jag packa det sista och sedan far vi.



Puss o kram

Idag får vi frysa

Just kommit hem efter middagsturen. Idag sprang vi till affärerna på andra sidan som vi kallar det. Det okända hållet som vi inte går åt så ofta. Det finns mycket affärer där bort som vi inte har tänkt på. När vi klev utanför dörren i morse fick vi nästan en chock DET VAR KALLT!? Det är nästan frys varning ute! Idag är det bara 23 grader och det regnade när jag och Ida var ute på våran tur. Om vi inte hade varit varma i kroppen eftersom att vi träna hade vi nog frysit. konstigt... Klockan hemma är nu 05.00 och här är klockan 11.00 och vi har ingen anning om vad vi ska göra idag första gången under den här semestern tror jag!

Ikväll ska jag och Ida få gå ut och äta själva! skönt. Vi åker då taxi till white sand beach (till det gammla stället) för att se om stran resaturangerna är densamma som förut eller om allt på stranden också har förändras. Förut var det i alla fall många restauranger med trevliga aktivititer och eld föreställningar på stranden. Det ska bli kul att få göra något själva!
Nu ska vi snart ut på äventyr har inte lagt ut så många bilder från det här stället så lägger ut lite bilder nu!



Båten påväg till koh chang



En elefant som Adam fotograferade medans vi åkte moppe



En söt hundvalp som kom när vi åt glass


På stranden

Kanske kommer mer bilder sen vi ska ut och köra moppe nu
puss o kram



Koh chang

Nu har vi äntligen bosatt oss på Koh chang! Vi är dock inte på samma hotell som förra gången när vi var här inte äns samma strand. Den här stranden är lite mindre än den andra. Men ska försöka så att vi kan åka tillbaka och bo på den större stranden efter vi har varit på koh kood och koh mak. På eftermiddagen var jag och Ida ute och gick. Vi skulle kolla läget hur det såg ut här ocg vi knäppte fina bilder som ni ser här nedan!

Min sjukdom är hyffsat borta. Har fortfarande ont i halsen men knarkar i mig halstabletter så det går att leva med halsonten. Men mina feber är borta! (skönt) Har dock varken solat eller badat idag eftersom att jag vill inte uttsätta kroppen för de (är fortfarande inte hundra). Imorgon blir det havsbad!



Påväg ner till stranden



På väg till stranden



På väg ner till stranden



stranden mitt ben och solstolen


stranden



stranden



NU SKA JAG SOVA GODNATT :)


Överlevde middagen

Sitter ute i värmen och jag överlevde middagen. Känner mig vimsig i hela kroppen. Ska snart gå och lägga mig och få en godnattssömn ( hoppas jag ). Imorgon klockan nio åker vi vidare till nästa ställe. Koh chang. Det ska bli spännande och kul att få komma till ett nytt ställe. Gruvar mig lite för båtresan bara pågrund av att jag har feber och vill inte bli åksjuk. Hoppas på internet på nästa ställe. Men jag tror att vi skulle få det annars får jag sätta mig på internet cafeer!



Nu ska jag sova natti
puss o kram
//

Dåliga nyheter

Adam har precis blivit frisk. Han var sjuk för några dagar sedan och då åkte de med honom till sjukan där fick han fyra olika mediciner för att han hade ont i örat,febernedsättande, halsflus och sedan för något mer. Har gått omkring och varit rädd att jag skulle bli drabbad och så klart hade jag rätt. Jag ska ju altid ha den oturen att bli sjuk. Hela natten har bestått av 39 grader i feber frossa och toalett besök. På toaletten kom ddet uppåt. Har nog fått någon typ av kräksjuka. Men jag har även väldigt ont i halsen så det kan tänka sig att jag också haar fått någon typ av infektion i halsen. Vi skulle åka till sjukan och kolla upp det men då hade de stängt. Så ikväll går jag på alvedoner. Har legat i sängen hela dagen men nu ska vi snart åka och äta middag med två andra familjer då får man stoppa i sig lite alvedoner. Jag måste försöka få i mig något att äta har inte ätit något på hela dagen. Det får bli något lättsamt kanske bara lite ris eller lite pasta. Det sista jag är sugen på just nu är thaimat. Så ska försöka skippa det ikväll!

Men nu måste jag vila innan vi ska åka
puss o kram
//

mer bilder på aporna
















Här har en apa taggit över våran moppe


Den här försöker äta upp våran vagn

Det var alla!
Puss o kram
//


Apdag

Vi började våran dag med att sätta oss i moppen med en sidovagn. Full av förväntan var hela familjen. Vi visste inte vad vi skulle få se för slags apor och vi visste inte heller vad det innebar. Efter tio min moppetur såg vi att vi började närma oss berget. Vå sex från familjen och två andra från en annan liten familj var på väg till apberget (som det kalas). Vi försökte sedan ta oss upp för en ganska brant backen men då sa moppen ifrån och vi fick gå sista biten upp. När vi nådde toppen på berget mötes vi av ett fins tempel och inte ett liv så nära ögat kunde nå. Mannen från den andra lilla familjen började klappa i händerna och vissla. Efter ett tag såg vi en apa komma springande. En livslevande apa en vild sådan. Vi tänkte åh så söt och började mata honom med bananer och nötter. Av våran förvåning kommer sedan minst tjugo stycken till apor springande i mot oss. Och innan vi visste ordet av det var vi omringande av massa apor som bara väntade på att få bananer. Det var en häftig upplevelse! Har aldrig varit med om något liknande.
Aporna var i olika storlekar. FRån jättegammal som knappt hade någon pälskvar på kroppen till yttepytte små som inte hade fått all sin päls än. Aporna studsade omkring och bråkade om maten. Vi hade med oss fem stora klaser med bananer och en jättestor påse med nötter och allt försvann i ett nafs.
När vi hade slut på alla bananer och nötter började vi gå tillbaka mot mopparna. Där vi då fick se att moppen var fylld av apor som nyfiket tittade vad vi hade i våra väskor. Vi fick då fort skrämma iväg dem så att de inte började ta våra värdesaker. Men några tjuriga apor satt gärna kvar ändå på vagnen och började bita på säterna. Dom är busiga må jag säga. Ett måste för alla äventyrsmänniskor att åka till apberget det var fantastiskt! Har aldrig haft så många apor runt om mig någonsin och det bästa av allt var att vi vart helt själva uppe på berget och fick ha alla apor för oss själva. Men man måste vara på sin vakt för de kan bli elaka om man inte göra som de vill!


Här springer alla från sina gömställen och vill ha något gott att äta!


mera apor


mata mata mata


Mata  Mata  Mata





Mer bilder kommer sen ska åka och äta nu fick bråttom taxin går om 5 min
Puss o kram
//

Bilder från semester i Thailand dag 2-4




Marknad


Marknad


Marknad


En söt liten pojke


En annan sötpojke


En bar på stranden


En söt tjej i en mysig stol


Söta tjejor i taxi påväg in till ban phe

Nu ska jag sova hörs imorgon
Puss o kram
//


Tsunami

Oj oj oj. Japan stackars människor.
Vi satt och käkade godmiddag och sedan fick pappa ett sms från en bekant. Har ni kollat så att ni inte är i farozonen. Vi vart då lite skrajsen och så fort vi kom tillbaka till hotellet googlade vi för fullt för att se om det var så. På hemsidor stod de att svenskar som var i Thailand skulle hålla koll på nyheterna och kolla i fall den skulle komma bort mot oss. Men nu har vi fått bekräftelse att det inte var någon fara. Thailand kommer alltså inte bli drabbad!
Vi sitter i alla fall och tittar på BBC och tänker på alla de som är drabbade. Värst verkar det vara för Japan och Hawaii. Men vi känner oss så klart glada att det inte kommer att röra oss. 
Nu ska jag ta ett kvällsdopp i poolen med min söta storasyster.
PUss o kram
//
 

Hej hej jag har bränt sönder näsan!

HAllå sverige!
Jag ser helt ärligt ut som rudolf med röda mulen. Min näsa är helt sönderbränd :O. Så idag i solen har jag varit tvungen att sätta plåster på näsan så att jag inte på något sätt skulle bränna mig mer på näsan.
Så här ser jag ut just nu! Med plåster på näsan...

Ikväll ska vi åka till en stor marknad och SHOPPA!!! Det ska bli riktigt kul :D
Men nu ska jag ut och sola lite till innan vi ska åka
puss o kram
//

soldag 1

Tillbaka efter en fantastisk mysig middag. Det enda som är lite jobbigt är att det är så himla mycket småkryp överallt. Vi stannade ute länge för att se på de otroligt häftiga blixtrar. Det blixtrar uppe i himlen och de är det största blixtrarna jag sett! Nog om det imorgon ska vi hyra motorcykel och åka upp på ett berg och se på vilda apor och sedan ska vi såklart också åka och bada..Nu ska jag lägga in lite bilder sen stranden och poolen idag.



bild på hotellet



hotellet


POOLEN


POOLEN


POOLEN


VÅRAT HUS


STRANDEN


STRANDEN

Sitter just nu ute i värmen och myser med familjen klockan är halv tio. Men nu ska jag sitta och umgås med dem.
puss o kram
//

Internet fungerar

Äntligen internet!!!!
Vi lever hela familjen och resan hit var lång ch jobbig men det gick bra! Vi reste totalt runt 30 timmar. Många jobbiga timmar men nu när vi är framme har vi det helt underbart. Klockan är just nu halv fem. Vi har legat vid stranden hela dagen idag. Har för det mesta bara legat i skuggan och jag har redan blivit brun. Jag har till och med bränt mig :O. Vilken värme oj oj oj. När vi kom fram så var klockan runt tio i thailand och då var der 33 grader ut... helt sjukt. Men det är riktigt skönt. Tänkte lägga in lite bilder sen resdagen så här kommer några bilder sedan vi reste.


På flygplatsen i kina



På kinas flygplats kan man spegla sig i golvet..



på kinas flygplats



kinas flygplats :)

Nu ska jag snacka med min älskling på skype.  laddar upp mer bilder ikväll från idag!
puss o kram
//
 

framme

sitter och vänter pa att min mat ska komma. vi är pa ett jätte mysigt hotell. sitter pa pappas mobil. internet pa hotellet har gatt sönder. men förhoppningsvis ska det fungera imorgon. sa calle om du ser det här sa kan vi inte prata idag heller. men vi har det bra i alla fall. puss o kram 

dag 1-resdag

Om bara en timme sitter vi i bilen på väg till Arlanda men också på väg till våran fem veckors semester. Håller just nu på att fixa det sista och tar farväl av min älskade Carl. Har en fruktansvärt långresa framför mig. Klockan sex går flygplanet från arlanda sedan åker vi till cina och mellan landar där. Får vänta där i fyra timmar tills nästa plan som går på thailand. Det kommer ta cirka ett dygn för oss att komma fram.
Men nu ska jag vara med min pojkvän skriver någon gång när jag kommer fram.
Puss o kram
//

Hej mysiga underbara kväll..

Efterskolan skyndar ja mig hem för att hinna tillbaka till träningen i tid. Kom då ett sms om påminnelse om att det är träff i kyrkan. Fick då skynda mig ner till kyrkan istället och där träffade jag underbara isabelle och moa. Det var verkligen jättemysigt att vara i kyrkan. Behövde verkligen den stunden! Efter kyrkan knallade vi oss mot sporthallen för att isabelle och moa skulle se på basketen och jag gå till bussen och på vägen ner träffar vi på elsa som hade varit och tränat (åt mig också som hon hade lovat). Då gick jag och hon tillsammans ner till bussen och då fick jag en trevlig pratstund med henne också. Känns så underbart skönt också att klassen har studiedag imorgon. Så imorgon ska jag uträtta det sista som jag behöver fixa innan resan. Nu är det nära!




Men nu ska jag fortsätta ha en mysig kväll.
Puss o kram
//

nedräkning: 5 dagar kvar..



Mysig dag idag. Efterskolan gick jag, astrid,felicia,andré och emil och fikade på charm. Filmade och lägger nu ut en video på när vi var och fika. enjoy.
Ska fortsätta packa nu puss o kram
//

RSS 2.0